Školení pro zmrzlináře

Prostě pronajmeme, nebo koupíme si zmrzlinový stroj, sedneme, točíme a
bereme peníze....., i tak si někteří noví prodejci mohou představit. Bohužel
skutečnost
není tak přímočará.

Každý prodejce zmrzlinových strojů má ve vlastním zájmu řádné proškolení
budoucí obsluhy zmrzlinového stroje, který prodá, nebo pronajme. Důvodem
není ani tak finanční odměna, ale především čas, který pak tráví opětovným
vysvětlováním obsluze, jak a co mají dělat, začne oznamovat různá chybová
hlášení atd. Popíšeme Vám výhody, které plynou ze řádného školení
obsluhujícího personálu. Každý stroj má svá technická specifika, která je nutné
znát. A k tomu nestačí pouze obecné seznámení prodejce při předání
zmrzlinového stroje jeho uživateli. Kvalitní společnosti, které zmrzlinové stroje
nabízí, umožňují i celodenní školení pracovníků obsluhy.

  • Každý stroj má svá chybová hlášení . Tyto neznamenají, že stroj umírá,
    ale upozorňují na skutečnosti, které mohou nastat, nebo již nastaly. 
  • Seznámení se s bezpečností práce s tímto zařízením je nezbytnou
    nutností, vzhledem k tomu, že se jedná o elektrické zařízení a tedy stroj
    kde může nesprávným způsobem manipulace dojít k úrazu.
  • Způsob umístění stroje v prodejním prostředí s ohledem na tepelný výkon
    zmrzlinového stroje při jeho provozu.
  • Seznámení se s správným způsobem nastavení stroje, a to jak ve vztahu
    elektrického napětí, tak i nastavování a výběr vhodných zmrzlinových
    směsí. Ne každá zmrzlinová směs je vhodná do všech strojů. Proto tyto
    informace jdou ruku v ruce s výběrem stroje a zmrzlinové směsi, kterou
    chcete prodávat.
  • Součástí jednodenních školení je správná příprava zmrzlinové směsi a její
    uchování, včetně plánu přípravy a přechodu na jiné druhy během
    provozního dne.
  • Evidence denní denní výroby, denní spotřeby, přehled sanitace stroje a
    prodejního prostředí.
  • Každý účastník takového školení se naučí správně zmrzlinu natočit, a to
    jak z pohledu konzistence, tak i množství na jednu porci a způsob výběru
    vhodných zmrzlinových kornoutků, misek, či termoboxů. Takové
    seznámení Vám ušetří spousty peněz a útrap při prodeji. Zmrzlinové
    stroje, které vyžadují obsluhu, nemají systém dávkování na jednu porci, a
    proto prodejce musí mít naučený způsob jak odhadnout deklarované
    množství prodané porce dle ceníku. V opačném případě je při uplatnění
    zákona č. 634/1992 může Česká obchodní inspekce udělit nepříjemnou
    pokutu a v lepším případě značná nelibost zákazníka, která výrazně
    poškozuje provozovatele.
  • V průběhu takového školení účastníci vytočí desítky zmrzlin a naučí se
    správnému postupu při prodeji.Součástí školení je i konečná údržba zmrzlinového stroje a dezinfikování.
    a správné uchovávání rozpracované výroby.
  • Seznámení se s různými
    druhy dezinfekcí a jejich vhodného použití

Co nám to v konečném důsledku přineslo?

  • Úsměv na tváři spokojeného zákazníka, který se Vám bude vracet
  • Bezproblémový provoz během sezóny
  • Spokojené orgány kontroly ( ČOI, KHS, ŽÚ )
  • A v konci konců i Váš úsměv, nebo Vašeho šéfa při konečném
    vyúčtování prodeje.

Vyzkoušíte naše školení?

Nezávazná poptávka

Potřebujete poradit?
Volejte +420 777 217 068